Beroepenmarkt obs De Linde Oldenzaal (23 juni 2015)

Super leuk om hieraan deel te mogen nemen:

Hallo meneer, mevrouw,

Wij zijn leerlingen van O.B.S de Linde loc. de Essen,
Wij hebben jullie laatst gebeld om te vragen of jullie zouden kunnen komen op de beroepenmarkt.
De beroepenmarkt is bedoelt om kinderen uit groep 7 en 8 te inspireren om na te denken wat ze later willen doen.
Jullie kunnen wat gaan vertellen en laten zien over je beroep. Er komen kleine groepjes langs en die kunnen u wat vragen stellen.
U word op 23 juni om 19:00 tot 21:00 verwacht. We zouden het handig vinden als u een half uur eerder kan komen. Dan kunnen we u nog wat vertellen over de doelen van de markt en hoe het die avond gaat. U krijgt koffie en wat lekkers er bij.
Zou u terug kunnen mailen, om zeker er van te zijn dat u kan komen?

Alvast bedankt!
Groeten de leerlingen van de Linde

Oosterikweg 1
7577PL Oldenzaal

De kinderen hebben het bovenstaande fantastisch zelf omschreven! Op OBS de Linde organiseren zij zelf een Beroepenmarkt voor de leerlingen en hun ouders.
Op basis van de wensen en belangstelling van leerlingen is een selectie gemaakt van beroepen en rolmodellen. Door kinderen te inspireren en hun blikveld te verbreden, vergroot je hun mogelijkheden. Door ze te laten zien en ervaren dat het mogelijk is om je dromen waar te maken, stimuleer je bovendien hun intrinsieke motivatie en help je ze bij de zoektocht naar hun eigen uniek zijn en zelf te kijken naar welk toekomstbeeld bij ze past.

Er zullen verschillende beroepen en rolmodellen zijn die een klaslokaal ter beschikking krijgen om hun verhaal te vertellen en zo hun Unieke verhaal te laten zien en horen. Daarnaast zal er en ruimte worden ingericht om te ‘speed-daten’, waarbij de kinderen de kans krijgen om kort kennis te maken met diverse interessante beroepen waar ze wellicht niet in eerste instantie aan denken.
Er is dus geen ‘strakke presentatie’, het gaat om vanuit passie te vertellen over het vak waarbij de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt en de ontmoeting centraal staat.

Uit ervaring blijkt dat de ontmoetingen altijd wederzijds inspirerend zijn!

Komt u ook ?!