Ik-Leer-Leren

Deze training geeft kinderen slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.
De training is geschikt voor kinderen van de basisschool, plusklassers, brugklassers en pubers die vastlopen op school.

Leren is complex.
Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw hoe belangrijk voorwaarden zijn om te kunnen leren. Welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en goed in je vel zitten blijken minstens zo belangrijk te zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.
De Ik leer leren training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8 die makkelijker en slimmer willen leren leren. Het richt zich met name op voorwaarden die van belang zijn om te kunnen presteren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.
Het programma is geschikt voor:

 • Kinderen van de basisschool 
 • brugklassers
 • Hoogbegaafdekinderen
 • Jongeren in het voortgezet onderwijs

Alle aspecten van leren komen aan bod zoalswegwijzer-gecertificeerd

 • leerstijl
 • leerstrategie
 • faalangst
 • concentratie
 • motivatie
 • plannen en organiseren
 • evalueren
 • en natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren.
Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren.
Deze training help kinderen met hun eigen Unieke leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meedere leerstijlen en leervoorkeuren.

Resultaten
Kinderen en hun ouders krijgen veel meer inzicht in hoe ze het leren kunnen aanpakken. Bewustwording zorgt bovendien voor meer motivatie voor leren. Er worden vooral veel vallende kwartjes ervaren. Ouders herkennen hoe ze hun kind kunnen ondersteunen en begrijpen ook meer van hun eigen leermanieren.
Uitspraken van kinderen zijn:

• ohhhh… is dit leren?
• Dus als ik het op die manier aanpak, gaat het gemakkelijker?
• Als dit het is, wil ik daar wel mijn best voor doen
• Nou als dat het is, ga ik er toch gewoon voor zorgen dat ik over ga?
• Dus ik heb geen concentratie probleem?
• Gelukkig weet ik nu hoe ik me kan voorbereiden op een toets
• Het groen denken helpt mij ook als ik met vriendinnen ben
• Dus je kan ook op andere manieren een makkelijke samenvatting maken?
• en nog veel meer opmerkingen en verzuchtingen die je hoort tijdens en na de training