Kinderzwerfboek station

Op 10 juni werd het 500ste Kinderzwerfboek-station geopend in Nederland

Een fantastische mijlpaal voor Kinderzwerfboek. Met 500 Kinderzwerfboek-stations in Nederland en al een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond.

Een jaar geleden plaatste Kinderzwerfboek een bericht op haar website met de oproep om een eigen Kinderzwerfboek-station te openen. “Dat nu een jaar later het 500ste station een feit is, hadden we nooit durven dromen. We hebben het hele jaar vele positieve reacties en aanmeldingen ontvangen van kinderboerderijen, scholen, praktijken, speeltuinorganisaties, buurtcentra en ook bedrijven. Geen station ziet er hetzelfde uit. Van een boekenhuisje in de voortuin, een fruitkist gevuld met zwerfboeken, een leescarrousel in de school tot een omgebouwd konijnenhok op de kinderboerderij”, aldus Pascale van Amelsfoort (manager Kinderzwerfboek).

Het is duidelijk: organisaties en particulieren zien in dat ieder kind boeken moet kunnen lezen. Als er thuis boeken zijn, gaan de kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Boeken stimuleren overal tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. (bron: Dirk Vlasblom, NRC, mei 2010).

Ook in Oldenzaal staat een station bij Kindercoach Bart aan de Tulpstraat 157 “Ik doe graag mee aan dit mooie initiatief. Ik gun elk kind een leuk boek om in weg te dromen. Daarom hebben ik een station opgericht. Hier kunnen kinderen zwerfboeken halen en brengen. Tevens zijn er zwerfstickers om kinderboeken om te toveren tot kinderzwerfboek”. 

Kijk welke Kinderzwerfboek-stations er in onze regio nog meer zijn.

 

Heb jij boeken voor de Zwerfkast, breng ze maar langs dan zal ik ze voorzien van een sticker en daarna plaatsen. sticker_kinderzwerfboekNeem je dan zelf een leuk ander boek mee??

Bedankt alvast voor alle boeken !!