Scheiden van ….. , maar niet van de kinderen !!

Scheiden, maar niet van je kinderen !

Een zin als uit een boekje…… Helaas leert de praktijk dat kinderen bij een echtscheiding, zeker als het een “vechtscheiding” betreft, soms “het kind van de rekening” worden. Onbedoeld, maar toch….

Ouder- en kindercoach 
Prima plan zo’n ouderschapsplan. Het voorkomt een aantal problemen achteraf. Maar met een plan alleen redden ouders en kinderen het soms niet. 
Indien nodig en wenselijk is er de mogelijkheid om een ouder- en kindercoach in te schakelen. Dit om het belang van het kind bij een scheiding centraal en veilig te stellen. 
De ouder- en kindercoach is de neutrale partij die ouders samen en in overleg coacht maar vooral kijkt naar het kind.

Kindercoach Bart praat daarom ook met de kinderen. Deze worden, afhankelijk van hun leeftijd en/of ontwikkeling, zo veel mogelijk bij het plan betrokken. De coach kan dan een uitlaatklep zijn voor kinderen. Zij kunnen hun emoties en onzekerheden soms makkelijker delen. Ze hoeven niet de angst te hebben dat ze hun ouder ‘afvallen’ of ‘laten stikken’ als ze hun woorden niet afgepast gebruiken.  Kinderen zijn en blijven loyaal aan hun beide ouders.

Daarnaast kunnen de ouders worden bijstaan bij het vormgeven van een optimale zorgregeling die is aangepast in het belang van hun kind en passend bij de specifieke wensen, omstandigheden en ideeën. 

Een gedragen actueel ouderschapsplan kan veel zorgen en stress voorkomen. De zorgregeling gaat over zoveel meer dan een boterham en een bed.

*   Bekijk samen (als ex-pertners) de kalender maar eens, ieder heeft een eigen voorkeur en wensenlijst, en het kind ?????

*  en de verjaardag van mijn vriendinnetje valt niet in het goede omgangsweekend, hoe lossen papa en mama dat op ????

*  tja ik heb wel een informatiemiddag en mag mijn leerwerk op school laten zien, jammer dat mama er niet bij mag zijn ???

*  gelukkig volgende week gaan we gezellig een weekend weg met papa, mag ik dat wel gezellig vinden van mama en mag ik er daarna over vertellen ??

*  Joepie een nieuwe Ipad, met skype en messenger, euh lastig maar zou mijn ouder het gaan lezen als ik slaap ?

* ……. kinderen en hun vragen, hun angsten en hun onvoorwaardelijke liefde voor de ouders ! verstrikt in de warmte en liefde voor het allerwaardevolste bezit van ouders, hun zoon of dochter !

 

 

 

Een vraag die er dan ook volgt: wat is het u eigenlijk waard ?